Всесвітній день Охорони праці 2024

Щорічно 28 квітня за рішенням Міжнародної організації праці відзначають Всесвітній день охорони праці. Вперше під такою назвою його відзначали у 2003 році. Але ідея започаткувати такий особливий день з’явилася після того, як у 1989 році американські та канадські робітники та профспілки провели День вшанування пам’яті працівників, які загинули на роботі.

У міжнародний день охорони праці в Україні також відзначають День охорони праці (указ Президента України № 685/2006, виданий 18.08.2006). День охорони праці в Україні запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні.

З метою організації безпечних і нешкідливих умов праці в ДНЗ «Сєвєродонецький ПЛ» було розроблено  заходи з нагоди Дня охорони праці. Для  підвищення уваги працівників і керівництва нашого навчального закладу до питань безпеки й гігієни праці було проведено вебінар, на який було запрошено Чередніченко Л.І. – заступника начальника відділу профілактики та розслідування нещасних випадків Управління контрольно – перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області. Лариса Іванівна виступила з доповіддю “Зміни в законодавстві про охорону праці. Організація розслідування нещасних випадків”, а саме звернула увагу на нормативні акти, які набули чинності останнім часом. Окремо зупинилася на змінах до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві,  і розповіла про процедуру розслідування нещасних випадків у період дії правового режиму воєнного (надзвичайного)стану в Україні або окремих її місцевостях. .